Jelikož je stále sezóna, kdy rostou různé druhy hub, rozhodli jsme se sepsat recept právě na zmíněný pokrm. Budeme rádi, když se s námi podělíte o Vaše zkušenosti nebo fotky Vašich úlovků třeba na našem Facebooku. Těšíme se!
Ingredience
- 1 malá cibule
- 100 g hub
- 3 vejce
- kmín, sůl, pažitka
- 3 krajíce chleba
- Necháme na pánvi rozpustit máslo a osmahneme na jemno nakrájenou cibulku takzvaně "do sklovata". (Pro lepší chuť můžeme smažit na mírném plameni a nechat ji zkaramelizovat. )
- Až má krásnou zlatavou barvu, přidáme na plátky nakrájené houby a promícháme s cibulkovým základem.
- Poté přidáme trochu kmínu a vody a dusíme dokud houby nejsou měkké.
- Nakonec vmícháme rozšlehané vejce se solí. Opět doporučujeme smažení na mírném plameni, aby se vajíčka hned nezdrcnula a měla spíše krémovou konzistenci.
- Můžeme podávat na čerstvém chlebu posypaném pažitkou, nebo samostatně na talíři či ešusu. A pro nedočkavé - můžeme podávat přímo z hrnce, pánve nebo kotlíku!
Přejeme Vám dobrou chuť!
Za Naseobchody.cz & Teoriedomova.cz
Daniel